sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Pari vähän erillaista palloa

Taustaa

Monet huippukeilaajat ovat sitä mieltä, että 16 paunainen pallo kaataa keilat 15 paunaista paremmin joten päätin kokeilla sellaista. Hommaan valikoitu Storm Rocket (kuvassa vasemmalla) jonka seuratoveri minulle ystävällisesti lahjoitti (kiitokset siitä). Muutaman sarjan sillä pelatessa en huomannut suoritukseni tuosta lisäpainosta kärsivän joten voi olla, että hyvinkin jatkossa ostan sitten 16 paunaisia palloja.

Sitten kuvassa oikealla onkin vähän erikoisempi tapaus. Kyseessä on Brunswick Karma Urethane "triangle" layoutilla:

Mikä ihmeen triangle layout?

Jotta voi ymmärtää triangle layoutin idean pitää ensin pureutua vähän säätökirjaan. Tärkeimmät säännöt jotka tätä koskevat ovat:

  • "pallossa saa olla yksi tasapainoreikä" 
  • "Peukalon tai sormen reikä, jota ei käytetä tarttumiseen heiton aikana, määritellään tasapainoreiäksi."
  • Sekä tällä hetkellä vain USBCn säännöistä löytyvä lisäys, että tasapainoreikää ei saa täyttää millään (tuteilla, switch gripillä, jne...)
  • Sekä tietysti keilapallon tasapainoa koskevät säännöt

Mutta kun palloon porataan kolme reikää kolmion muotoon, tehdään kaikista rei'istä saman kokoiset niin yhdestä pallosta saadaan kuusi erillaista palloa ihan vaan otetta vaihtamalla.

Kuvassa sormien reiät on merkitty punaisella ja tasapaino reikä vihreällä ja keltainen piste on siis luonnollisesti pallon pinni:Sääntöjä tuollaisellakaan pallolla ei tosin pääse kiertämään, koska kisoissa joissa pallojen määrää on rajoitettu se lasketaan kuudeksi palloksi, mutta tämmöiselle silloin tällöin kahden käden heittoa harjoittelevalle tuo on varsin näppärä keksintö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti